ایران بدن

همه چیز درباره کش‌ ورزشی + ۳۳ حرکت کششی و قدرتی برای تمام عضلات

کش ورزشی، یک وسیله مناسب برای انجام حرکات کششی و قدرتی است که با استفاده از آن می‌توانید تمرینات ورزشی متنوعی را در باشگاه، خانه، پارک، و غیره انجام دهید. در این مقاله، ابتدا کش ورزشی و انواع آن را معرفی می‌دهیم سپس شما را با ۳۳ حرکت ورزشی قدرتی و کششی با استفاده از کش آشنا خواهیم کرد.

کش ورزشی چیست؟

کش‌های مقاومتی یا کش‌های بدنسازی، همانگونه که از نامشان برمی‌آید، کش‌هایی هستند که معمولا برای تمرین‌های قدرتی، عضله‌سازی و همچنین تمرین‌های ورزش‌درمانی نیز به‌کار می‌روند. این کش‌ها انواع مختلفی دارند که در بخش بعد توضیح داده شده است.

مزایای استفاده از کش‌های ورزشی:
۱- این کش‌ها می‌توانند برای تمرینات ایروبیک و پیلاتس به صورت مشابه استفاده شوند با این تفاوت که مقاومت بیشتری به انقباضات و انبساطات تمرین وارد می‌کنند.
۲- کش‌های مقاومتی کم‌جا هستند و می‌توانند به راحتی حمل شوند.
۳- این کش‌ها برای تمرینات ترکیبی بسیار عالی عمل می‌کنند.
۴- کش‌های بدنسازی در رنج قدرتی متفاوتی موجود می‌باشند و برای افراد با هر سطح قدرت و تجربه قابل استفاده هستند.
۵- کش مقاومتی وسیله مناسبی برای افزایش قدرت، انعطاف پذیری و دامنه حرکتی است.

انواع کش‌ها

کش‌های ورزشی انواع مختلفی دارند؛ طول این کش‌ها بسیار متنوع است و مانند وزنه‌های آزاد، کش‌های ورزشی نیز با سطوح مختلفی از مقاومت در بازار موجود هستند. برخی از این کش‌ها دارای دسته در دو طرف هستند که با توجه به محل قرارگیری آنها در دستان شما برای تمرینات بالا تنه و یا در انتهای پاهایتان برای تمرینات پایین تنه استفاده شوند. البته برخی مدل‌های این کش‌ها فاقد دسته هستند.

انواع مختلفی از کش وجود دارد که انواع رایج آن را در زیر توضیح دادیم.

کش‌های پیلاتس (Pilates bands)

این کش‌ها بعلت مقاومت کمی که دارند در ابتدا بیشتر در مراکز توانبخشی و فیزیوتراپی مورد استفاده قرار می‌گرفتند اما با گذشت زمان بعلت اینکه رنج وسیعی از حرکات را می‌شد با آن انجام داد به یک وسیله ورزشی جدایی ناپذیر در باشگاه‌های ورزشی تبدیل گردید. این کش‌ها در طول‌های مختلف از ۱/۲ تا ۳ متر و بیشتر تولید می‌شوند و معمولا پهنای این کش‌ها بین ۱۰ تا ۲۰ سانتیمتر می‌باشد. محدوده حرکات ورزشی قابل انجام با این کش‌ها بسیار متنوع است و تمرینات آن به تمرینات تمام بدن یا فول بادی (full body) مشهورند. به طوری که روی عضلات پشت پا کشاله ران، شکم، پهلو، بازوها، شانه‌ها و سینه تاثیر بسزایی دارند. اینگونه از کش‌ها در رنگ‌های مختلفی تولید می‌شوند که هر کدام دارای ضخامت مشخصی بوده و بیانگر میزان قدرت کش مورد نظر می‌باشد. لازم به ذکر است که تولید کنندگان مختلفی در سطح دنیا اینگونه از کش‌ها را تولید می‌کنند و هر کدام از آنها استانداردهای خاص خود را برای رنگبندی بمنظور تعیین قدرت کش دارند.

کش‌های بدنسازی متصل شونده به در (Door Gym Resistance Band)

کش های ورزشی متصل شونده به در (Door Gym Resistance Band)

اینگونه از کش‌ها عمدتا برای تقویت عضلات بالا تنه مخصوصا عضلات ناحیه شانه و بازوها کاربرد دارد. عموما این کش ها مورد علاقه رزمی کاران، کشتی گیران و بوکسورها می باشد. عمده تمرکز اینگونه از کش ها بروی فعالیتهای استقامتی می باشد؛ اما علاوه بر استقامت، تمرینات قدرتی را نیز می توان با این کش ها انجام داد. این کش‌ها معمولا در درجه‌های مقاوتی مختلفی موجود می‌باشند. اگر دسترسی به حریف تمرینی در خانه ندارید و قصد افزایش قدرت و استقامت عضلات بالا تنه خود را دارید، اینگونه از کش ها بهترین انتخاب برای شما می‌باشند.

کش‌های لوله‌ای دسته‌دار (Handle Tube Resistance Bands)

نام دیگر این کش‌ها کش سی ایکس (CX) می‌باشد. یکی از ویژگی‌های ساخت این کش‌ها سنگین‌تر بودن آن‌هاست. این بند‌ها معمولا از جنس لاستیک سخت و محکم هستند و دو دسته‌ی دو طرف آن معمولا جنس نایلونی یا پلاستیکی دارد و برای سهولت در نگه‌داری آن‌ها هنگام تمرین تعبیه ‌شده‌اند. دامنه تمریناتی که با کش‌های لوله‌ای می‌توان انجام داد بسیار چشمگیر است زیرا این کش‌ها هم تمرینات پایین تنه و هم تمرینات بالاتنه را پوشش می‌دهند و تاثیرگذاری آنها روی تمرینات قفسه سینه، شانه، عضلات سه سر و دوسر بازوها و ران‌ها قابل توجه است. این کش‌ها این قابلیت را به شما می‌دهند که تمرینات باشگاهی را با همان کیفیت قدرتی در هر مکانی انجام دهید.

پاور بند (Power Band)

کش ورزشی پاور باند

شما می‌توانید این کش‌ها را به راحتی باتوجه به طولشان که تقریبا ۱/۲ – ۲ و یا ۳ متر است تشخیص دهید. اگر شما می‌خواهید تمریناتی را انجام دهید که روی مچ پا و پایین‌تنه تمرکز دارد، این کش‌ها گزینه مناسبی برای خرید هستند. همچنین این کش‌ها؛ کش بارفیکس هم نامیده می‌شوند زیرا می‌توانند در انجام تمرینات با بارفیکس به شما کمک کنند. مقدار مقاومتی که از این کش‌ها دریافت می‌کنید به میزان ضخامت آن بستگی دارد. کش‌های ضخیم معمولا مقاومت بیشتری ایجاد می‌کنند و رنگ‌های مشخصی برای تشخیص میزان مقاومت هر کش تعیین شده‌اند. یکی دیگر از کاربردهای پاور بندها می‌توان کمک به باز کردن پا به منظور باز کردن به میزان ۱۸۰ درجه را عنوان نمود.

 کش‌های چهارجهته (۴way Resistance Bands)

 کش های ورزشی چهارجهته (۴way Resistance Bands)

این کش با طراحی قوی و رنج متنوع تمرینات قابل انجام، از پرکاربردترین نوع کش مقاومتی است. این کش به شما اجازه‌ی انجام انواع حرکات قدرتی برای شکم، پاها، بازوها، پهلوها، شانه و غیره را می‌دهد و وسیله‌ی مناسبی برای انجام حرکات سخت قدرتی در باشگاه است. این کش ها را بطور تخصصی می توان برای تقویت ناحیه شکم و فیله کمر استفاده نمود.

کش‌های ۸ شکل (Figure-8 Resistance Bands)

کش های ورزشی ۸ شکل (Figure-8 Resistance Bands)

اینگونه از کش‌ها به نام کش ایروبیک معروف می باشند. همانند کش‌های حلقه‌ای، این کش‌ها نیز از طول کمتری نسبت به کش‌های لوله‌ای برخوردارند. اما برخلاف کش‌های حلقه‌ای دو دسته در دوطرف خود دارند. وجود این دسته‌ها به محافظت از کش هنگام برداشتن وزن زیاد و واردکردن قدرت زیاد می‌کند. این کش‌ها بیشتر برای تمرینات بالا تنه و تمرینات با دامنه حرکتی محدود و کوتاه مناسب هستند اما برای برخی حرکات پایین تنه نیز به کار ‌می‌روند. این مدل کش‌ها می‌توانند مقاومت زیادی روی حرکات شانه، عضلات سه سر بازو، عضلات پشت و سینه ایجاد کنند.

تمرینات پایین تنه

۱. اسکوات از جلو

روی کش درحالی‌که فاصله‌ی دو پا کمی بیشتر از عرض شانه است، بایستید. دسته‌های کش را با دو دست خود بگیرید و آنها را به‌‌سمت شانه بیاورید. بنشینید در‌حالی‌که سینه را صاف نگه داشته‌اید، عضلات شکم منقبض است و جهت قرارگیری زانوها به‌سمت بیرون قرار دارد. دوباره بایسیتد. این حرکت را ۸-۱۲ بار تکرار کنید.

۲. کشش پا

یک کشِ ‌بی‌دسته را در ارتفاع پایین به میله‌ای متصل کنید. سر دیگر کش را به دور مچ پای راست ببندید. پشت به میله قرار بگیرید. فاصله‌ی دو پا به اندازه‌ی عرض باسن باشد. وزن خود را روی پای چپ بیندازید و پای راست را از روی زمین بلند کنید. زانو را رو به جلو بکشید. به آرامی دوباره به محل اولیه بازگردید. حرکت را ۸-۱۲ بار انجام دهید و سپس برای پای چپ هم آن را تکرار کنید.

۳. حلقه‌ی پا در حالت دمر

به‌روی شکم دراز بکشید درحالی‌که یک کش ورزشیِ ‌بی‌دسته به دور مچ پای راست بسته‌اید. سر دیگر کش را به میله‌ای متصل کنید. درحالی‌که میانه‌ی تنه در حالت انقباض قرار دارد، زانوی پای راست خود را خم کنید و بکوشید پاشنه‌ی پای خود را به‌روی باسن پایین بیاورید. به‌آرامی پای خود را به محل اولیه برگردانید و حرکت را برای ۱۰-۱۵ بار تکرار کنید.

۴. پل باسن

یک کش بی‌دسته را به دور پاهای خود، بالای زانوها ببندید. به پشت دراز بکشید درحالی‌که کف پاهای شما روی زمین قرار دارد. زاویه‌ی زانو‌ها ۹۰ درجه باشد. باسن خود را از روی زمین بلند کنید تازمانی‌که شانه‌ها و باسن و زانوها در یک راستا قرار بگیرند. در تمام طول حرکت، باسن در حالت انقباض قرار بگیرد. ۱۵-۲۰ بار حرکت را تکرار کنید.

۵. عضله‌ی نزدیک‌کننده در حالت ایستاده

یک کش ورزشی ‌بی‌دسته را به مچ پای راست و یک میله متصل کنید. سمت چپ بدن در مقابل این میله قرار بگیرد. کمی از میله فاصله بگیرید تا فشار به بدن وارد شود. حالا پای راست خود را از بدن دور کنید یا اینکه به حالت اسکوات پایین بروید. اجازه بدهید ران‌ها تحت فشار قرار بگیرند. به‌آرامی به محل اولیه‌ی ایستادن برگردید. حرکت را برای ۱۲-۱۵ بار دیگر تکرار کنید. سپس حرکت را برای پای چپ هم انجام دهید.

۶. صدف باز

کش ورزشی بی‌دسته را به دور زانوهای خود ببندید. به پشت دراز بکشید و زانوهای خود را ۹۰ درجه خم کنید. زانوهای خود را از هم دور کنید و اجازه بدهید به مدت ۲-۳ ثانیه باسن تحت فشار قرار بگیرد. به‌آرامی به محل اولیه برگردید و حرکت را تکرار کنید. این حرکت را ۱۰-۱۲ بار دیگر تکرار کنید.

۷. کشش مچ پا

کش ورزشی را به دور مچ پای خود ببندید و روی زمین در حالی بنشینید که یک پای خود را دراز کرده‌اید. به عقب خم شوید و وزن خود را روی دست‌ها بیندازید. پای خود را به جلو خم کنید تا کمی کشش را در ران حس کنید. به‌صورت کنترل‌شده، کف پای خود را تا جای ممکن عقب بکشید. به‌آرامی به نقطه‌ی اولیه برگردید. حرکت را ۱۰-۱۲ بار دیگر تکرار کنید.

۸. قدم‌زدن جانبی

کش ورزشی را به دور دو پای خود، بالاتر از مچ پا ببندید. فاصله‌ی بین دو پا بیشتر از عرض شانه باشد تا تنش ایجاد شود. به‌حالت نیمه‌اسکوات پایین بروید و به‌سمت چپ حرکت کنید. پای راست را نیز به‌سمت چپ حرکت دهید. تلاش کنید به‌حالت ایستاده قرار بگیرید؛ اما فشار را حفظ کنید. ۸-۱۰ بار دیگر حرکت را تکرار کنید. سپس حرکت را برای سمت دیگر هم تکرار کنید.

۹. کشش تک پا در حالت ایستاده

کش ورزشی را به میله متصل کنید. سمت چپ بدن رو به میله باشد. سمت دیگر کش را به مچ پای راست متصل کنید و کمی پا را از میله دور نگه دارید تا فشار وارد شود. پای چپ خود را حرکت دهید. پای راست را از زمین بلند کنید تا عضله‌ی باسن تحت فشار قرار بگیرد. اگر تعادل ندارید، با دست خود میله را بگیرید. پای راست را به محل خود برگردانید و حرکت را ۱۵-۲۰ بار دیگر تکرار کنید.

۱۰. کشش دو پا در حالت نشسته

روی لبه‌ی صندلی بنشینید و کش ورزشی را به دور هر دو پای خود بالاتر از زانو ببندید. فاصله‌ی هر دو پا کمی بیشتر از عرض شانه باشد. زانوها را به‌آرامی از هم دور کنید. در همین حین، کف پای خود را به‌سمت داخل خم کنید. ۲ ثانیه همین حالت را حفظ کنید و سپس زانوها را به محل اولیه بازگردانید. ۱۵-۲۰ بار حرکت را تکرار کنید.

تمرینات پشت و کمر

۱۱. پارویی خم‌شده

روی مرکز کش ورزشی با دو پای خود قرار بگیرید. فاصله‌ی هر دو پا به اندازه‌ی عرض شانه باشد. باسن را عقب نگه دارید. دسته‌ی کش ورزشی را بگیرید. دست‌ها در کنار زانو قرار بگیرد. آرنج کمی خم باشد. کش را به‌سمت باسن خود بکشید؛ شانه‌ها را خم کنید تا آرنج شما زاویه‌ی ۹۰ درجه بگیرد. کش را پایین بیاورید و حرکت را برای ۱۰-۱۲ بار دیگر تکرار کنید.

۱۲. پارویی نشسته

بنشینید. پاهای خود را دراز کنید. مرکز کش ورزشی را در پشت کف پاهای خود قرار دهید. کش را با هر دو دست خود بگیرید. دست‌ها را دراز کنید و کف هر دو دست رو به هم باشد. بالا تنه را صاف نگه دارید. آرنج را خم کنید و کش را به‌سمت مرکز بدن بکشید. شانه‌ها را تحت انقباض قرار دهید. دوباره دست‌ها را به محل اولیه برگردانید و حرکت را برای ۱۰-۱۲ بار دیگر تکرار کنید.

۱۳. کشیدن کش با دست به‌سمت مخالف

بایستید درحالی‌که زانوها کمی خم شده‌اند. فاصله‌ی هر دو پا به‌اندازه‌ی عرض شانه باشد. قسمت مرکزی کش را با هر دو دست بگیرید. کف دست‌ها رو به هم باشد. بازوها را صاف نگه دارید. با هر دست، کش‌ را به یک سمت بکشید تا شانه‌ها تحت فشار قرار بگیرند. دست‌ها را به‌آرامی به محل اولیه برگردانید. ۸-۱۰ بار حرکت را تکرار کنید.

۱۴. پلاور در حالت درازکش

کش را به میله متصل کنید. روی زمین پشت به میله دراز بکشید. دو طرف کش را با دست‌ها بگیرید. دست‌ها را بالای سر خود بکشید. آرنج‌ها کمی خم باشد و کش را بالای سر بکشید. دست‌ها را تا زانوی خود جلو ببرید. به‌آرامی به محل اولیه برگردید. ۸-۱۰ بار حرکت را تکرار کنید.

۱۵. کشش ماهیچه‌‌ پشتی

کش را به بالای سر خود به یک میله متصل کنید. دسته‌های کش را در دست‌های خود بگیرید. به‌روی زانوی خود قرار بگیرید. دست‌ها بالای سر قرار داشته باشد. فاصله‌ی آنها از یکدیگر به‌اندازه‌ی عرض شانه باشد. آرنج‌ها را خم کنید. کش را به‌سمت زمین بکشید و عضلات پشت را منقبض کنید. وقتی دست‌ها به‌روی شانه رسید، به‌آرامی آنها را به محل اولیه برگردانید. ۱۰-۱۲ بار حرکت را تکرار کنید.

تمرینات سینه

۱۶. شنا

به‌حالت پلانک روی زمین قرار بگیرید. کش را به‌قسمت بالایی کمر متصل کنید. انتهای هر دو سوی کش را زیر کف دست قرار دهید. صورت رو به زمین قرار داشته باشد. عضلات شکم و باسن منقبض باشند. دست‌های خود را صاف کنید. سپس روی سینه، بدن را پایین بیاورید. ۵-۲۰ بار حرکت را تکرار کنید.

۱۷. پرس سینه‌ مایل

میانه‌ی کش ورزشی را زیر کف پاهای خود قرار دهید. با دست‌ها دو سوی کش را بگیرید و آن را به‌روی شانه بالا بیاورید. کش را به‌روی سینه بالا بیاورید تا دست‌ها صاف شوند. دست‌ها را به‌آرامی به محل اولیه برگردانید. ۱۰-۱۲ بار حرکت را تکرار کنید.

۱۸. پرس سینه

کش ورزشی را به میز پرس متصل کنید و روی میز دراز بکشید. دسته‌های کش را بگیرید و آنها را روی شانه بالا بیاورید. دست‌ها را صاف کنید و کش را بالای سینه بیاورید. کف دست‌ها را به هم نزدیک کنید. دست‌ها را به‌آرامی به محل اولیه برگردانید. ۱۰-۱۲ بار حرکت را تکرار کنید.

۱۹. پرس سینه‌‌ ایستاده

کش ورزشی را به میله متصل کنید. بایستید و هر طرف کش را با دست خود بگیرید. به جلو قدم بگذارید تا کش ورزشی شل نباشد. آرنج‌ها خم باشد و کف دست‌ها رو به زمین قرار داشته باشد. کش را به‌سمت جلو بکشید تا دست‌ها صاف شوند و عضله‌ی سینه را منقبض کنید. دست‌ها را به محل اولیه برگردانید و ۱۲-۱۵ بار تکرار کنید.

 تمرینات شانه

۲۰. پرس بالای سر

روی کش ورزشی بایستید. فاصله‌ی پاها به‌اندازه‌ی عرض شانه باشد. دو سوی کش را با دست‌ها بگیرید. کف دست‌ها رو به هم باشد. دست‌ها را به بالا بکشید. در همین حین، کف دست‌ها را رو به جلو قرار دهید. دست‌ها را به‌آرامی به محل اولیه برگردانید. حرکت را ۸-۱۰ بار دیگر تکرار کنید.

۲۱. کشش رو به جلو

روی میانه‌ی کش ورزشی با دو پای خود قرار بگیرید. فاصله‌ی پاها به‌اندازه‌ی عرض شانه باشد. دسته‌های کش را با دست‌ها بگیرید. کف دست‌ها رو به بدن باشد. بدون اینکه آرنج‌ها را قفل کنید، بازوی دست راست را مستقیم به‌روی شانه بالا بیاورید. دست خود را به‌آرامی پایین بیاورید. این کار را ۸-۱۲ بار دیگر تکرار کنید. حرکت را برای دست دیگر هم تکرار کنید.

۲۲. کشش جانبی

یک پای خود را روی مرکز کش ورزشی قرار دهید. فاصله‌ی دو پا به اندازه‌ی عرض شانه باشد. دو طرف کش را با دست‌ها بگیرید. کف دست‌ها رو به بدن باشد. آرنج‌ها را کمی خم کنید. دست‌ها را به روی شانه بالا بیاورید. دست‌ها را به‌آرامی به محل اولیه برگردانید. ۸-۱۰ بار حرکت را تکرار کنید.

۲۳. پارویی مستقیم

صاف بایستید. پاها را روی مرکز کش قرار دهید. فاصله‌ی پاها به‌اندازه‌ی عرض شانه باشد. دو سوی کش را با دست‌ها بگیرید. کف دست‌ها رو به هم باشد و آنها را روی ران قرار دهید. کش را مستقیم به بالا روی شانه بیاورید. آرنج‌ها هم خم باشند و شکل V را ایجاد کنید. دست‌ها را به‌آرامی به محل اولیه برگردانید. ۱۰-۱۲ بار دیگر حرکت را تکرار کنید.

۲۴. پارویی خم‌شده

روی لبه‌ی صندلی بنشینید. پاهای خود را در میانه‌ی کش قرار دهید. کش را روی زانوی خود به حالت صلیب عبور دهید. هر طرف کش را با دست‌ها بگیرید. کف دست‌ها رو به هم باشد. به‌سمت جلو خم شوید، کمر را صاف کنید و بازوهای خود را به دو طرف راست کنید تا کش به سطح شانه برسد. دست‌ها را به‌آرامی به محل اولیه برگردانید. ۱۰-۱۲ بار دیگر حرکت را تکرار کنید.

تمرینات دست

۲۵. جلوبازو تمرکزی

به حالت لانگ روی زمین قرار بگیرید. پای راست را جلو قرار دهید و کش را زیر پای راست بگذارید. یک طرف کش را با دست راست خود بگیرید. آرنج را در بخش داخلی زانو قرار دهید. درحالی‌که کف دست پشت به زانو قرار دارد، بازوی خود را به روی شانه بالا بیاورید. عضله‌ی جلو بازو را منقبض کنید. به آرامی به محل اولیه برگردید. حرکت را ۸-۱۰ بار دیگر تکرار کنید.

۲۶. جلوبازو ایستاده

روی کش ورزشی بایستید در‌حالی‌که فاصله‌ی پاها به‌اندازه‌ی شانه است. کف دست‌ها رو به جلو قرار داشته باشد. بازوها را روی شانه‌ها بالا بیاورید. آرنج‌ها را خم کنید تا فشار را روی بازوها حس کنید. دست‌ها را به‌آرامی به محل اولیه برگردانید. ۱۲-۱۵ بار حرکت را تکرار کنید.

۲۷. پشت بازو کیک بک

به حالت لانگ قرار بگیرید. پای راست جلو و روی کش قرار بگیرد. هر دو طرف کش را با دست‌‌های خود بگیرید. کف دست‌ها به‌سمت عقب باشد. آرنج‌ها را خم کنید تا ساعد‌ها با کف زمین موازی شوند. بازوها را به عقب بکشید و کش را به عقب ببرید تا بازوها صاف شوند. حرکت را ۸-۱۰ بار دیگر تکرار کنید.

۲۸. پشت بازو بالای سر

روی یک صندلی بنشینید. مرکز کش را زیر باسن خود قرار دهید. دسته‌های کش را بگیرید و بازوهای خود را صاف کنید. آرنج خود را خم کنید تا دست‌ها پشت گردن‌تان قرار بگیرد. کف دست‌ها رو به سقف باشد. بازوها را به‌سمت بالا صاف کنید. دست‌ها را به‌آرامی پایین بیاورید. ۱۰-۱۲ بار حرکت را تکرار کنید.

تمرینات شکم

۲۹. کرانچ زانوزده

کش را روی قسمت بالایی میله متصل کنید و زانو بزنید. دو طرف کش را بگیرید. آرنج‌ها را در کنار شانه قرار دهید و عضلات شکم را درگیر حرکت کنید و به‌حالت کرانچ پایین بروید. عضلات شکم را منقبض کنید. به‌آرامی به محل اولیه برگردید. ۱۰-۱۲ بار حرکت را تکرار کنید.

۳۰. هیزم‌شکن

کش را در قسمت بالایی میله متصل کنید. سمت راست میله قرار بگیرید. دست‌های خود را مچ کنید و کش را بدست بگیرید. دست‌ها بالای سر قرار داشته باشند. به‌آرامی و در مسیری مورب، کش را روی زانوها پایین بیاورید. در همین حین، باسن و پشت پا را به‌سمت راست بچرخانید. به‌آرامی به محل اولیه برگردید. ۸-۱۰ بار دیگر حرکت را تکرار کنید.

۳۱. ضدچرخش

کش را به میانه‌ی میله متصل کنید. طرف آزاد کش را با دست بگیرید. کش را بکشید تا فشار وارد شود. به حالت اسکوات قرار بگیرید. کش را با دو دست خود بگیرید در‌حالی‌که جلوی سینه به‌صورت کشیده قرار دارند. عضله‌ی شکم را منقبض کنید. به یک سمت بچرخید تا دیگر نتوانید به چرخش ادامه دهید. به‌آرامی به محل اولیه برگردید. ۶-۸ بار حرکت را تکرار کنید.

۳۲. کرانچ برعکس

کش را به میله متصل کنید. روی زمین به پشت دراز بکشید و زانوها را به‌حالت ۹۰ درجه قرار دهید. کش را به‌ بالای پاهای خود متصل کنید و کمی عقب بروید تا فشار ایجاد کنید. شکم را منقبض کنید و کمر را صاف نگه دارید. زانوها را به‌سمت شانه‌ها بکشید تا عضلات شکم منقبض شوند. به‌آرامی به محل اولیه برگردید. ۱۲-۱۵ بار دیگر حرکت را تکرار کنید.

۳۳. چرخش روسی

روی زمین بنشینید و پاها را بکشید. مرکز کش را به دور پاها متصل کنید. دو طرف کش را با دست بگیرید. کمی زانوها را خم کنید. پاها را روی کف زمین قرار دهید و به‌سمت عقب در زاویه‌ی ۴۵ درجه قرار بگیرید. با گرفتن کش با دست چپ، به‌سمت راست بچرخید. توجه کنید دست راست کنار باسن روی زمین قرار داشته باشد. عضله‌ی مورب شکمی را منقبض کنید. کش را به‌سمت راست باسن پایین بیاورید. سپس به محل اولیه برگردید. ۱۰-۱۲ بار حرکت را تکرار کنید.

ایران بدن
greatist.com chetor.com self.com verywellfit.com

2 اندیشه

  1. اگر حرکات عنوان شده همراه با تصویر بود مشخصا هم بیشتر هن رو متمرکز میکرد و هم یادگیری و درک حرکت بسیار خوب و پر بازده میشد.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Previous

آموزش حرکات تی آر ایکس (TRX) تصویری

Next

اپلیکیشن مربیگری آنلاین (طراحی برنامه تمرینی و رژیم غذایی آنلاین)