ایران بدن

ارتباط کمبود ویتامین ها با استرس و افسردگی

ارتباط ویتامین با استرس و افسردگی

 

مطالعات متعدد، ارتباط میان کمبود ویتامین‌های خاص و اختلالات اضطراب و استرس را ثابت کرده است. یک مشاوره ساده با پزشک و استفاده از مکمل‌های ویتامین می‌تواند راه ساده‌ای برای درمان این اختلالات باشد.

ویتامین B

مکمل‌های ویتامین B به دلیل تاثیراتی که بر استرس و اضطراب دارند، مدت‌هاست به‌عنوان ویتامین‌های استرس نام برده می‌شوند. مطالعه‌ای که در ۲۰۱۳ انجام شد و در ژورنال International Scholarly Research Notices به چاپ رسید، نشان داد ویتامین B به میزان چشمگیری باعث بهبود علائم اضطراب و استرس می‌شود و تاثیرات مداومی بر این علائم دارد. طبقتحقیقات، مصرف روزانه ۱۸ گرم اینوزیتول (یک نوع ویتامینB) در مبتلایان اختلالات ترس، افسردگی و اختلال وسواسی جبری مانند داروی ضداضطراب عمل کرده، عوارض جانبی کمتری ایجاد می‌کند. محققان همچنین نشان داده‌اند، میان کمبود ویتامین B6و کمبود آهن با حملات پانیک یا حملات تنفس سریع رابطه وجود دارد. ویتامین B6 و ویتامین B12 نیز در بهبود اضطراب و استرس و افسردگی ناشی از سندرم پیش از قاعدگی نقش دارند.

درکنار استفاده از مکمل‌های ویتامینB، اضافه کردن موادغذایی خاصی مانند سیب‌زمینی، موز و بوقلمون به رژیم غذایی، دریافت بدن از این ویتامین‌ها را افزایش می‌دهد.

ویتامین C

این ویتامین، آنتی‌اکسیدانی شناخته شده است که فواید زیادی برای سلامت دارد. ویتامین c در مبتلایان اضطراب، نقش درمانی موثری دارد. طبق مطالعه‌ای که سال ۲۰۱۵ انجام شد، استفاده از مکمل‌های ویتامین c، راه موثری برای درمان و حتی جلوگیری از اضطراب است. اضافه کردن موادغذایی حاوی این ویتامین نظیر مرکبات، گلابی و انواع فلفل می‌تواند تاثیرات بهتری داشته باشد.

ویتامین D

کمبود ویتامین D با بدخلقی، اضطراب و افسردگی ارتباط دارد و ریسک سرطان و دیگر بیماری‌ها را نیز افزایش می‌دهد. مشخص شده، مصرف این ویتامین در درمان اختلال خلقی فصلی (SAD) نیز موثر است. ویتامین D در مواد غذایی انواع ماهی، تخم مرغ یا مکمل‌هایی مانند روغن کبد ماهی وجود دارد. قرارگرفتن در معرض نور آفتاب نیز باعث ساخته شدن ویتامین D و تقویت روحیه می‌شود.

منیزیم

مرکز تحقیقات پزشکی دانشگاه مریلند آمریکا می‌گوید، کمبود منیزیم در بدن به کاهش تولید سروتونین منجر می‌شود. در عین حال نشان داده شده، داروهای ضدافسردگی، سطح منیزیم مغز را افزایش می‌دهد. طبق تحقیقات، درمان با منیزیم به بهبود افسردگی و عوارض آن مثل اضطراب و بی‌خوابی می‌انجامد. پودر کاکائو، دانه سویا، موز و ماهی، مواد غذایی سرشار از منیزیم هستند.

منبع: natural-health-journals.com

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Previous

آقایان، از این ۸ ماده غذایی غافل نشوید

Next

چرا کاهش کالری هنگام کاهش وزن خطرناک است؟